Home / Moda / Zdrowie / Gotujesz wódkę na herbatę, jednak zapominasz zalać, a wodę podgrzewasz ponownie.

Gotujesz wódkę na herbatę, jednak zapominasz zalać, a wodę podgrzewasz ponownie.

Gotujesz wódkę na herbatę, jednak zapominasz zalać, więc wodę podgrzewasz ponownie. Ile razy stworzył ten brak? Nie wyrabiaj tego znacząco. Eksperci przekonują, iż w dalszej części to zachowanie zapewne wynosić szkodliwe zyski dla zdrowia. Jak więc dobrze gotować wodę?

Dlaczego wody nie wolno gotować dwukrotnie?

Zalegający w społeczeństwie pogląd, iż kilkukrotne gotowanie wody niszczy szkodliwe bakterie, jest błędny. Jak twierdzi ekspertka ds. żywienia Julie Harrison, ponowne podgrzewanie wody do temperatury wrzenia powoduje, że te w niej minerały stoją się toksyczne.

Gotowanie po raz kolejny, i czasem nawet trzeci, sprzyja także wydobywaniu się złych dla zdrowia substancji. Mowa tu o azotanach, arsenie i fluorkach. Ruchy te, szczególnie metale ciężkie, są dokładnie przebadane przez ekspertów, którzy stwierdzili, że zagrażają zdrowiu.

Z azotanów powstają kancerogenne nitrozoaminy, jakie w realnym okresie przyczyniają się do rozwoju nowotworu krwi – białaczki oraz chłoniaka nieziarniczego. Arsen, gdy przesuwa się w systemie człowieka, mówi do zaburzeń płodności, chorób serca, stanowi także okazją problemów ze kartki układu nerwowego. Z zmiany fluorki osłabiają układ kostny. Narażone są na owo zarówno dzieci, kiedy i panie starsze.

Podczas planowania część uwzględnionych w wodzie soli mineralnych zatrzymuje się nierozpuszczalna. Takie minerały kładą się w nerkach, sprowadzając do wzrostu kamicy nerkowej.

About admin

Check Also

Jak wszystek zna kiedy to pisać i funkcję tą powoduje przynajmniej 2 razy dziennie

Reklama: Technik dentystyczny Bydgoszcz Niby każdy wie kiedy toż produkować i czynność tą pisze przynajmniej …